Comparteix:

Els metges sempre hem fet i farem costat a la societat a la qual servim. No només per professionalitat sinó perquè nosaltres també formem part d’aquesta societat i sabem prioritzar les necessitats urgents que a tots ens afecten molt per damunt de les nostres lícites i irrenunciables reivindicacions professionals. Estem convençuts que aquesta responsabilitat i aquest esforç col·lectiu dels metges serà la base del nou compromís amb la societat, el qual estem disposats a assumir per damunt de qualsevol altre condicionant.

El Col·legi de Metges i la societat volem el mateix, un sistema de salut pública de qualitat, equitatiu, amb cobertura universal i finançament sostenible, compatible i complementari amb un sector sanitari assegurador i privat amb els mateixos controls i compromisos de qualitat. I és aquí que, lluny de demagògies poc pràctiques i d’una ètica qüestionable, farem costat a la societat i exercirem les nostres responsabilitats en matèria de salut.

Tot això ens ho trobem en el context d’incertesa política en el qual el nostre país està immers, no sols per la crisi econòmica, sinó per la manca d’una solució política, arran les darreres eleccions al Parlament de Catalunya del passat 27 de setembre.

La Junta de Govern del Col·legi està treballant de valent per afrontar els reptes que tenen plantejats tant el sistema sanitari com els metges. Espero que els propers mesos puguem començar a fer-los més explícits i, sobretot, aconseguim fer-los realitat. Mentrestant, continuarem insistint en la nostra acció sobre els sectors de la professió més desafavorits.

Aprofito l’avinentesa per desitjar-vos unes bones festes i un any 2016 ple d’il·lusions que es puguin traduir en una renovació de l’esperit d’optimisme i ens porti cap a uns temps, si més no, més favorables i tranquils.Dr. Fernando Vizcarro
President del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona

Cercar