Comparteix:

Si bé l’any comença el mes de gener, setembre també marca una nova etapa que convida a recomençar. Hem viscut el primer semestre de l’any d’una manera molt intensa i l’estiu no ha estat una excepció: el malestar a la nostra professió no permet fer vacances en les nostres reivindicacions. El diagnòstic dels darrers mesos ha obligat a posicionar-nos fermament contra la gestió als centres del territori perquè l’administració avança a un ritme més lent de l’esperat i els recursos i el personal que manca no arriba. El Col·legi, però, no esgota les vies per exigir que el nostre sistema funcioni millor i s’adapti a les necessitats que requerim els professionals.

Comencem a notar les conseqüències de la inestabilitat laboral que s’ha viscut els darrers anys. Des de fa uns mesos aquesta corporació ha rebut manifestacions diverses sobre la dificultat de trobar especialistes a les nostres comarques. Com publicàvem fa uns números, a aquest factor s’hi ha de sumar que la nostra piràmide com a sector està envellida i que es jubilaran un terç dels metges col·legiats en els propers vuit anys. Des del Col·legi reiterem la necessitat que les condicions de treball siguin atractives per a que els metges que acaben la residència es quedin al nostre territori.

Queda molt per fer. El nostre objectiu és posar el metge jove al centre del sistema perquè és qui millor ens ajudarà a traçar el futur a través de la resolució de les problemàtiques actuals en el relleu generacional. La conciliació laboral i els ajuts seran dues línies prioritàries per la Junta de Govern de la corporació. El col·legi ha vist com en els darrers anys han incrementat les sol·licituds de prestacions per naixements fins arribar gairebé a duplicar-se i aquest fet és un dels indicadors que fa palès quines són les franges que tenen majors necessitats.

Teniu a les vostres mans un resum de l’activitat col·legial dels darrers mesos, que ha estat diversa i enfocada a diferents àmbits, on veureu que treballem per millorar els acords vigents en els serveis que us oferim. Per exemple, en els últims mesos, fruit de la negociació del col·legi, hem incorporat una nova assegurança per tot el col·lectiu. Es tracta d’un ajut per defunció que proporcionarà 1.500 euros als beneficiaris. No cal pagar cap prima, és inherent a la col·legiació. Com aquest, la raó de ser de la nostra feina és oferir-vos les majors funcionalitats i avantatges possibles. Renovem aquest compromís amb vosaltres de cara a aquest nou curs.Dr. Fernando Vizcarro
President del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona

Cercar