Comparteix:

 

La situació política actual ha monopolitzat totes les converses durant els darrers mesos. La societat s’ha polaritzat i els successos ocorreguts han portat a la convocatòria d’eleccions el pròxim 21 de desembre. Si bé és cert que el posicionament del Col·legi a favor del diàleg i en contra de la violència ha suscitat comentaris entre alguns col·legiats, vull deixar clar, també en aquestes línies, que en cap cas va voler ser un posicionament polític per bé que crec que l’objectiu que ens ocupa és la defensa de la professió.

Ens trobem en un moment de canvi de cicle. Sigui quina sigui la majoria que guanyi les eleccions del 21 de desembre i governi la propera legislatura, haurà de destinar més recursos al sector sanitari per superar finalment el trencament que es va produir durant el període de crisi. I així ho continuarem reivindicant. La inestabilitat laboral i la precarietat en la professió mèdica són intolerables. Millorar les condicions en què els metges exercim seguirà sent una de les nostres raons de ser, promovent la conciliació laboral i reduint la pressió assistencial. Així ho hem reclamat els darrers mesos. Com llegireu en les pàgines d’aquesta revista, la vocalia d’atenció primària s’ha reunit amb tots els grups parlamentaris per traslladar-los el mig centenar de mesures que requereix l’Atenció Primària i que s’han plasmat al document AP2025, el Grup de Treball d’Atenció Primària de la Organización Médica Colegial on participem activament.

No deixarem que debats estèrils emboirin els nostres objectius. En les darreres setmanes hem participat en el I Congrés de l’exercici privat de la medicina, on hem posat en comú que cal treballar per reduir l’excessiva concentració de serveis gestionats per poques empreses sanitàries, ja que està propiciant el domini de la competència i això pot incórrer en un abús. La majoria dels col·legiats no estem d’acord ni amb la relació laboral ni amb les retribucions de les asseguradores sanitàries i els centres hospitalaris. Cal posar fil a l’agulla per evitar que es continuï normalitzant aquesta situació.

Un altre dels temes que ens ha ocupat les darreres setmanes ha estat la renovació de la pòlissa de Responsabilitat Civil Professional. La renovació s’ha fet de manera coordinada i conjunta pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya i el Servei Català de la Salut, mitjançant un concurs públic que s’ha adjudicat a la companyia francesa SHAM per un període de quatre anys amb possibilitat de pròrroga per dos anys més. Aquest acord no suposa cap canvi en les condicions actuals, sinó que assegura la continuïtat i seguretat jurídica als professionals a través d’un model propi de cobertura capdavanter a Europa.

Continuarem treballant en aquesta línia perquè en el nou cicle que comença, concretem totes aquestes propostes en fites assolides que us puguem seguir explicant a través d’aquestes línies. Aprofito també l’avinentesa per desitjar-vos molt bon Nadal i feliç any nou. Tot i que espero poder-vos-ho desitjar personalment en les activitats que hem preparat per celebrar les festes al vostre costat.Dr. Fernando Vizcarro
President del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona

Cercar