Comparteix:

Els primers mesos de l’any han estat especialment moguts. La saturació als serveis d’urgències per una epidèmia de grip que va arribar més aviat del que és habitual va fer que es destapessin una vegada més els problemes organitzatius del nostre sistema i que ens reuníssim els diferents representants dels metges per tal d’oferir la nostra col·laboració a la conselleria de Salut per participar en l’elaboració del Pla d’Urgències. Tot i així, el més important d’una organització són els diferents professionals que la componen i per això hem continuat reivindicant que hi ha d’haver una millora en les condicions de treball dels metges, tant pel que fa a l’estabilitat com a la retribució. La conselleria de Salut ha creat una Comissió Assessora en el marc del Pla de garantia de l’estabilitat laboral, on demanarem que s’acabi amb la precarietat vigent. A més, també ens hem reunit amb la patronal dels hospitals concertats de Catalunya per reclamar major participació dels clínics en la gestió dels centres. Properament signarem un document conjunt per poder garantir avenços en aquesta direcció.

Les condicions laborals dels facultatius també va ser un dels temes principals que es va debatre al 3r Congrés de la Professió Mèdica de Catalunya, celebrat al novembre a Girona. Encartat amb aquesta publicació podreu llegir un suplement especial editat pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya on els coordinadors de les ponències signen articles que recullen els punts principals dels documents finals sorgits de la intranet participativa i de les aportacions del delegats. A banda, també hi trobareu el tríptic amb les activitats que ja estan en marxa amb motiu de l’any Dr. Alexandre Frias, on el Col·legi hi dóna suport, tal i com ja hem anat anunciant en números anteriors.

En aquest mes que encetem continuarem treballant activament pel nostre territori. Volem que es potenciïn els serveis clínics de les nostres comarques per evitar que els ciutadans de les nostres terres s’hagin de desplaçar a la zona metropolitana per a fer-se una prova mèdica o sotmetre’s a un tractament. Els hospitals de la demarcació són centres amb molt bon nivell i hem d’assegurar que s’hi dugui a terme el recanvi generacional garantint la qualitat assistencial que els ha caracteritzat. Fugint de rivalitats, el més lògic seria que s’optimitzés el servei a través de la creació de l’hospital del Camp de Tarragona, ens que agruparia i coordinaria l’activitat dels centres del territori. Els nostres centres i professionals haurien de potenciar cada un els seus trets diferencials per donar resposta a unes necessitats diferents i especialitzar-se en el camp que tinguin més camí per recórrer.Dr. Fernando Vizcarro
President del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona

Cercar