Comparteix:

Fa tot just 30 anys, a finals de l’any 1986, el Col·legi encetava una nova etapa posant en marxa aquesta publicació. Com recordarem més endavant, només arribant al número 100 ja s’havien batut tots els rècords pel que fa a continuïtat en una revista d’aquestes característiques, sorgida d’un Col·legi professional. En el primer número es fixava la prioritat que aquests fulls que teniu entre mans fossin els vertebradors de la vida col·legial, la veu del col·legiat i una plataforma reivindicativa. Uns objectius que hem aconseguit gràcies a la vostra participació, d’altres no es van aconseguir però van ajudar a definir el caràcter de la publicació.

Durant molts anys Galens ha estat la veu del metge de les nostres comarques i el seu èxit ha radicat en que l’heu assumit com una cosa pròpia. La seva fesomia ha anat canviant, com veureu a continuació, però part de l’esperit inicial resta intacte. L’evolució ha fet que ens haguem diversificat i avui en dia aquest format conviu amb el digital, tot i que cadascú té el seu públic i espai. Les xarxes han ampliat els altaveus col·legials i ens han permès estrènyer la relació amb vosaltres. El nostre repte, però, continua essent fer créixer aquesta participació. Des d’aquí vull fer una crida perquè us adreceu al Col·legi i opineu, volem atendre les vostres preocupacions, el format en que ho feu és el menys important, però cal tenir present que la consecució de millores difícilment s’assolirà si un va per lliure.

El recorregut per aquests 30 anys ens permeten concloure que hi ha denominadors comuns que encara queden per resoldre, com l’atur mèdic i la precarietat laboral. Hem de fer entendre a la nostra classe política que un dels pilars bàsics i fonamentals dels sistema sanitari és el metge i cal cuidar-lo perquè el seu benestar repercutirà en la salut de les persones i de la societat. I en aquesta qüestió, perquè els qui administren el sistema sanitari ho entenguin, la unió del col·lectiu mèdic és vital. 

Per molts anys, Galens i enhorabona a tots els qui heu fet possible que avui puguem celebrar aquesta fita.Dr. Fernando Vizcarro
President del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona

Cercar